16 oktober, 2015

En resa till London

För ett par veckor sedan åkte vi för första gången till London. Vi åkte direktflyg från Skellefteå till Stansted, och efter ungefär en timmes bussresa var vi framme på Victoria station. Utan koll på tunnelbanesystemet och vad som låg åt vilket håll, virrade vi omkring en stund på stationen tills vi fick direktiv om vilken linje vi skulle ta. Hotellet låg i Paddington, vilket är hyfsat nära både Oxford Street och Baker Street.

Jag har hört många "skräckhistorier" om hotell i London, även de som sägs vara bra kan vara hemska när man väl kommer dit. Vi bokade tre nätter på Tune hotell, som var litet, billigt, och enkelt, utan frukost. Enligt recensionerna och bilderna såg det fräscht ut, och jag hoppades verkligen att det stämde överens med verkligheten. Tack och lov var det som utlovat, oerhört litet, men jättefint och rent. Hotellet skulle ändå bara vara till för att sova på.

När vi checkat in och lämnat bagaget, gick vi runt i området och kollade vad som fanns nära. Sedan gick vi mot Oxford Street och gick in en sväng på Selfridges. Jag har kollat på tv-serien Mr. Selfridge och längtade efter att få se varuhuset på riktigt. Så pampigt det var, och mycket tjusigt inuti. Det finns ett fint café i 20-tals stil på bottenvåningen, "Dolly sisters" som är uppkallad efter ett showande tvillingpar som på 20-talet var involverade med Mr.Selfridge.

Till nästa dag hade vi bokat en Harry Potter tur på Warner Bros studios. Så kul det var! Jag som är uppväxt med Harry potter böckerna och filmerna, och såklart är ett fan. Att få se de riktiga inspelningsplatserna, alla fantastiska detaljer, props, miljöer... Det fanns hur mycket som helst! Vi smakade "butter beer" (honungs öl ) och även glass med butter beer smak. I slutet fanns en stor butik fullproppad med saker och godis. Det var dock ganska dyrt, men jag köpte en halsduk och ett emblem i Gryffindors färger till lillebror.

Hogwarts <3 

Senare samma kväll gick vi på musikalen "Wicked", som handlar om häxorna i trollkarlen från Oz, och deras historia. Den var helt fantastiskt bra, underbar musik, jättebra story och vilka artister... Underbart!

Vi åkte också till Baker Street för att gå på Sherlock Holmes museet. Det var en smal, men hög våning med flera plan, vars rum var inredda med många roliga detaljer och en och annan docka föreställande karaktärer ur böckerna. I dörren bredvid fanns butiken, fullproppad med Sherlock prylar, hattar, pipor, böcker, filmer och spel.


I Sherlock Holmes museet

Näst sista dagen gick vi på London Zoo. Det var härligt att strosa omkring i lugn och ro och titta på alla roliga djur. Det finns allt från minsta fisk till största rovdjur. Lejonparken var dock stängd för ombyggnad.
Såklart hann vi också med att titta på Buckingham palace, Big Ben, och kika på London eye på andra sidan Themsen. Vi sov sista natten på Radisson Blue ute på flygplatsen, åt god mat och förundrades över den akrobatiska tjejen som flög omkring och hämtade vinflaskor i ett högt glastorn i baren.

Jag fotade mycket under resan, så jag postar nog några separata inlägg med bara bilder från de olika platserna. Det var en härlig resa, och det är nog inte sista gången jag åker dit, för det finns så mycket roligt att se och göra i London!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar