07 oktober, 2021

Huset

Här har vi det! Vårt underbara lilla hus. När vi köpte det var det fukt i källaren och nästan ingenting hade gjorts för att hålla efter vare sig invändigt eller utvändigt på många år. Det visste vi såklart om och hade en plan. Vi började med att riva ut allt i källarrummet som var skadat. Bort med allt organiskt material som mögel kunde trivas i, ner till betongen. Vi ställde in en luftavfuktare som gjorde ett fantastiskt jobb, stor skillnad på bara någon vecka. Vi behandlade med mögelmedel och lät det stå en tid för att torka upp. Sedan fokuserade vi på sovrummen. Vi gjorde en snabb uppfräschning av tre sovrum. Rev ner tapeter, spacklade, målade väggarna, målade om element, lister och lade nya klickgolv. Vi jobbade från morgon till kväll de sista veckorna på semestern och hann flytta in precis innan jobbet började om igen. 

Sedan dess har vi sakta men säkert fortsatt renoveringen i samspel med vardagen som kräver ett lugnare snickartempo när man jobbar heltid. Det gör ingenting. För allt vi gör, stort som smått, varenda liten spik är värt något. Det genererar glädje och stolthet att få göra något i vårt hus, för oss. Det finns många planer och drömmar för huset. Musikstudio i källaren, ny altan, kök, fräscha upp bastu, tvättstuga, ateljé, gästrum, trädgård och så vidare...  Mycket roligt har vi framför oss, men det får ta sin tid. Vi trivs som det är ändå!

Nu har vi faktiskt bott här i ett år. Vad fort det gick, men det känns verkligen som hemma. Under sommaren har vi byggt ny altan och målat om gamla utemöbler. Riktigt bra blev det, men de får ett eget inlägg snart.




Härligt att bo ett stenkast från de mysiga kyrkstugorna. Jag funderar alltid på hur det var förr här, när jag promenerar kring den gamla kyrkan, stugorna, ner till hägnans frilutftsmuseeum. Man känner lite av historiens vingslag bland dessa gamla byggnader.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar