23 april, 2015

Hembakt är bäst! Idag: pitabröd och bullar

Idag bakade vi egna pitabröd, mycket gott och roligt! Oscar var mästerbagare, och jag hjälpte till. Bröden gräddas i stekpanna, och ska svälla upp då de fylls med luft. På så vis skapas håligheten där fyllningen sedan ska få plats. Det blev en riktigt god middag med kebabkött, wokgrönsaker och sås i våra egna bröd.

Sen var det min tur, och då blev det fluffiga kanelbullar med kall mjölk till. Det är så kul att laga mat tillsammans, och sen njuta av det man gjort. Nu luktar det gott i hela lägenheten, vilket gör det lätt att strunta i att det är lite stökigt.





Färdiggräddat!

Jag använde Icas recept på kanelbullar, men tog aningen mindre socker, tillsatte lite sirap, och bredde på med extra fyllning.

Det är ofta bra att ha lite mer fyllning än vad som står i recepten,
de blir bara saftigare och godare.


och lite vit/ljus sirap gör dem extra fluffiga.
 Mums!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar