Här postar jag receptet till min bror, till min mor som frågat efter det, och alla andra som är sugna på chokladbiskvier!
ca 20 st.
200g mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
Smörkräm:
150 g smör
400 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk grädde
2 msk kakao
Riv mandelmassan fint och blanda med socker och ägvita. Spritsa ut lagom stora rundlar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 10-20 min på 175 grader. Håll koll under tiden, de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Bottnarna kommer att svälla en aning när de gräddas, men inte så mycket.
Vispa smöret mjukt med elvisp. Rör försiktigt i florsocker, vanilsocker och grädden, rör till en tjock kräm och smaksätt med kakaon.
Bred på smörkrämen på biskvierna med hjälp av en kniv eller spatel. Låt stå kallt en stund. Doppa sedan i smält choklad. Om du vill dekorera dem, gör det så fort du doppat biskvin i chokladen, annars hinner den stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar