Frostingen blev jag nöjd med, och jag måste säga att jag gillar den bäst i smak om jag jämför med andra frostingar och glasyrer. Färskosten ger en rikare smak, och lite syrlighet som annars inte hittas i de vanliga som mest smakar socker.
Mjuk pepparkaka:
175 g smör (smält)
3 dl mjöl
1,5 dl filmjölk
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
0,5 tsk kardemumma
2 ägg
2 dl socker
Smält smör och låt svalna något, blanda i kryddorna i smöret.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan filmjölk, smörblandningen och mjöl blandat med bakpulver.
Rör ihop till en slät smet, och häll i smörad och bröad form.
Rör ihop till en slät smet, och häll i smörad och bröad form.
Créme cheese frosting:
25g smör
100g Philadelphia eller annan färskost.
2dl florsocker
1tsk vaniljsocker
Tärma smöret och vispa ihop med de övriga ingredienserna till en jämt smet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar